tisdag 17 augusti 2010

Ramadan Kareem!

Ramadan fortsätter i sakta mak.....

Förra veckan skulle jag och en vän försöka gå och ta en fika eller äta nåt i Dubai Mall. Det var lättare sagt än gjort. För det första var väl ca hälften av restaurangerna stängda på bottenvåningen så vi gick till the food court på 2:a våningen. Där var de flesta restaurangerna öppna. Dom hade stängt för ingången med stora gardiner från golv till tak så vi tänkte: här måste det ju vara fritt fram att äta. Men ICKE! Det gick att köpa mat men man var tvungen att ta med den där ifrån. Vi såg en arabisk familj sitta och äta vid Mc Donalds, det kom en vakt och sa till dom att dom inte fick sitta där.

Var i ett annat shoppingcenter igår för att inhandla lite från Ordning och Reda. De restauranger dom hade där var öppna och man kunde äta där men det hängde stora tygshok framför ingång och intenstans om man gick utanför kunde man skymta maten.

Kolan tycker inte att det är så mycket skillnad, förutom att han glömmer bort att dricka under dagen eftersom han måste gå in i det lilla pentryt för att göra det. Igår hade dom även fått en kollektiv utskällning av en emirat på deras jobb. Pentryt var bara till för att dricka vatten i. Ville man dricka kaffe, te eller äta nåt var man tvungen att göra det nån annanstans.

Åkte med en väldigt pratsam och trevlig taxichaufför igår. Han fastade och sa att det inte var så himla jobbigt. De första 3-4 dagarna är värst sen har man vant sig. Han sa även att när han inte får dricka så märker han att minnet sviker, att hjärnan inte funkar som den ska. Tror jag det! Herre gud jag skulle blir ett monster om jag inte fick äta och dricka.

När dom väl får äta efter mörkrets inbrott så äter dom så kallad Iftar. Vad jag förstår så är det en stor buffé med massor av gotte. Man behöver inte vara muslim för att få äta sån här Iftarbuffé. Imorgon är vi ett gäng som ska till Burj Al Arab på Iftarbuffé. Ska bli spännande, både att se vad det är för mat och att äntligen få se hur det ser ut i världens enda 7 stjärniga hotel.

Inga kommentarer: