onsdag 11 augusti 2010

The holy month of Ramadan

Japp!
Idag börjar Ramadan. Ska bli intressant att få uppleva den "på plats". Man har ju hört en del och då vill man ju se vad som stämmer.
Finns det dom som spottar i koppar på kontoret för att dom inte ens får svälja sitt eget spott under dagen?
Kommer muslimerna släntra in på kontoret vid 10-11 tiden och sen gå vid 14?
Kommer alla restauranger vara tomma på folk under dagen?

Igår kväll när vi kollade på TV (Dubai ONE) så började en list rulla i övre delen av rutan; Tomorrow starts the holy month of Ramadan.
Det de flesta tänker på med Ramadan är nog att man inte får äta eller dricka när solen är uppe men i varje mataffär man går i är det stora afficsher om Ramadanerbjudanden typ köp 5 betala för 3. Antar att dom äter desstå mer när solen väl gått ner.

Under denna heliga månad ska man ju även tänka på dom med sämre förutsättningar och dom som kanske har det lite sämre ställt. Vad jag förstår anordnas en hel del välgörenhetsgrejer runt om i Dubai. Kolans bank är inte sämre :-). Dom ska anordna några matinsamlingar till familjer som har det dåligt ställt, lekar och teckningstävlingar för barn. Dom vill ha volontärer till dessa evenemang så det ska jag nog försöka vara med på. Ser väl bra ut på mitt "HemmafruCV" välgörenhetsarbete!

Som sagt detta är en månad att måna om dom som har det sämre ställt men jag hörde nån som frågat en emirat vad de egentligen gör den här månaden. Hon eller han sa att dom mest hänger i köpcentren och shoppar. Hmmmmm ja dom kanske handlar åt nån annan....

Inga kommentarer: