tisdag 30 juni 2009

Generationer möts...


Min gammelmormor, Gumba dog för några veckor sedan. I torsdags förra veckan var vi i Ockelbo på begravning.
Nästan alla begravningar som äger rum i vår släkt är ganska trevliga tillställningar. Det är så sällan man träffar dom där avlägsna släktingarna så det är kul att sitta och småprata lite över smörgåstårtan. Och eftersom nästan alla som vi haft begravning för dog supergamla så är det ju bara skönt för dom att somna in och inte någon chock för någon när dödsbudet kommer.
Självklart är det jobbigt med begravningar och jag grät ganska mycket men efterråt känns det mer som en släktträff än en begravning.
Efter själva begravningen och kaffet efteråt så gick vi för att sätta blommor på morfars grav och för att titta där Gumba ska ligga. Vi stod där några minuter och jag pratade lite med morfar. Sen när det var dags att gå därifrån så hoppade Marlon upp på Märtas rullator och ville ha skjuts till bilen. (Märta är Gumbas lillasyster på 88 bast). Det var en sån fantastisk bild och mamma hann fånga den med kamera. Jag trodde inte att Märta skulle orka skjutsa honom ända ut till parkeringen men det gjorde hon!

2 kommentarer:

DubbelM sa...

Underbart!

Anonym sa...

Årets bild!
tänk vad lite motivation kan göra för orken.
/biståndshandläggaren